Miről is vitatkozunk?

Írta: Barcsa Gábor

Miről vitatkozik a nemzeti oldal egy része? Pontosabban, miről nem kéne vitatkozni, hanem egyetérteni mindenkinek? Miért nincs egyetértés a mellüket döngető, büszke magyarok között az államforma kérdésében? Miért vannak egyáltalán republikánusok köztünk, olyanok, akik szerint nem halál vár erre a köztársaságra, és nem a királysághoz, mint az eredeti államformánkhoz kell visszatérni?

A fő gondot a hatékony republikánus média jelenti, és kitörölhetetlenül hatnak a szocializmus kemény, agymosó évtizedei is. Mind a kettő azt eredményezte, hogy az emberek félnek kimondani, -mert beléjük nevelték-, amit ki kell mondanunk: a köztársaság egy ránk erőszakolt államforma. Még akkor is félnek, ha a köztársasággal teljesen ellentétes eszméket vallanak. Félnek kimondani a boldogító nemet a köztársaságra.

Nézzük meg a történelmet, hogy melyik korban volt kérdés az államforma kérdése? Valaki meg tudja mondani, hogy Kossuthon (ő sem teljesen egyértelműen) kívül ki volt az, vagy mely esemény volt az, ami nyíltan királyságellenes volt? A legnagyobb kurucoktól kezdve a földművesig, a labancokon át, a kiegyezést kiverekedők közül senki, de senki sem kérdőjelezte meg az államformát.

Az első köztársaságunk megjelenése után, 1919-ben, az ellenforradalom során csak a királyság visszaállítása merülhetett fel. Ami megosztó tényező volt, az a teljes restauráció kérdése, és az is inkább csak az időzítés tekintetében. A királyság 1945-ig stabil lábakon állt… aztán vége, de a gondolat nem halt ki és egyre ébredeznek a monarchista erők, de a gond az, hogy ezek az erők jelenleg elszigetelt, jó esetben csak furának tekintett csoportosulások, holott a célok megegyeznek, elvileg.

A nemzeti oldal egy jó része azon vitatkozik, hogy Jobbik nem Jobbik, Fidesz hazaáruló-e vagy nem, tüntetés nem tüntetés, cigányok ide vagy oda, zsidók így, zsidók úgy. Melyik törvény felel meg nekünk, melyik nem? Mit kérjünk a Köztársaságtól, mit utasítsunk el tőle tán’?

Tessék már észrevenni magunkat! Szögezzük le miben kéne egyetértenünk:
-Halál a köztársaságra!
-Helyette királyság, mert a Szent Korona-tan+jogfolytonosság+történelmi alkotmány képletből csak ez következhet.

Ami ezekből következik, vagy szorosan hozzákapcsolódik:
-A demokrácia mai típusának teljes elvetése.
-Autoritás és a hierarchia igénye.
-Törvényes rendet!
-Mérsékelt nacionalizmus, a sovinizmus helyett.

Aki ennek megfelel, annak köztünk a helye. Aki a célokat elfogadja, annak mindegy, hogy párthoz nyúl, mint eszközhöz, vagy kimegy és szétveri a köztársaság katonáit - támogatandó. Természetesen a stratégián lehet vitatkozni, és az apró részleteken… De mindent a fenti szempontok szerint vizsgáljunk meg.

És innentől:
„Egyébként a köztársaságot el kell pusztítani!” jelszót tűzöm minden bejegyzésem végére, persze hozzágondolva, hogy a törvényes rend érdekében.

(Regnum!)

Tags: 

Hozzászólások