Újra aktív a "Monarchista Blog"!

Néhány hónapja bezárta kapuit - illetve egy szép szimbólummal élve, mint egy pillangó becsukta szárnyait - a népszerű "Monarchista Blog", azaz a Gondolatok a Királyságról blog. A szerkesztő a megszűnésről így fogalmazott: "a blog úgy viselkedett mint a káosz kellős közepén az a bizonyos pillangó, ami dacolva az örvénnyel megbillenti a szárnyait, repked egyet, de annak alig van adott pillanatban hatása - a káosz viszonylatában. Később azonban igen, és a szárnyeregetése valójában mindenki számára új távlatokat nyithat meg és talán a reményteli rendet is megszüli. Ebben reménykedünk mi is, ugyanakkor el akarjuk kerülni a legnagyobb csapdát, ami a királyság ügyét (monarchizmus) jelenleg veszélyezteti; a (kripto) politikai szubkultúraként való üzemelését, illetve a szubjektív értelmezéseken nyugvó szektásodást.".

A monarchizmus egyik legnagyobb veszélye ma is az, hogy politikai szubkultúrák egyike lesz csak csupán a helyett, hogy egyesítene politikai erőket a királyság oldalán. A bloggal kapcsolatosan azonban keletkezett egy kis "diskurzus-hiány", amelyet nem sikerült másoknak sem maradéktalanul betölteni. Mivel a pillangó csak becsukta szárnyait, ezért most újra kinyithatja, más szerkesztőkkel: Szávoszt-Vass Dániellel és Petrvs Avgvstinus-szal. A szerkesztők pedig nem tétlenkedtek már három poszt is olvasható az oldalon, köztük Regnum! Portál tulajdonosának, Pánczél Hegedűs Jánosnak a nyilvános vitája Zétényi Zsolttal az államformaváltásról.

Sok sikert kívánunk a blognak a jövőben, amely jelenleg a Regnum! Portál kistestvéreként üzemel, meglehet valamennyire a szülője is volt. A blog ugyanis az első volt, mely tisztán monarchista arcéllel jelentkezett az online fronton majdnem négy éve, 2007 novemberében. Ma már mindenképpen úttörőnek tekinthető ezzel a tartalommal, amely sokakat inspirált az elmúlt években. A léc tehát magas kedves szerkesztők, ne tessék alámenni!

Hozzászólások