Képes beszámoló Regina hercegnő temetéséről

Egy héttel ezelőtt a bajorországi pöckingi családi házban elhunyt Regina hercegnőt most szerdán (2010.február 10.) a türingiai Heldburgban a családi kriptában temették el.

A 85 éves korában elhunyt hercegnő gyászszertartásán Habsburg-Lotharingen Ottó koronaherceg családtagjai és barátai vettek részt. Regina a Sachsen-Meiningen hercegi családból származott és gyermekkorát Heldburg várában töltötte. A középkori vár kápolnájában Gregor Henckel-Donnersmarck, a Bécs melletti heiligenkreuzi ciszterci apát és az augsburgi püspök, Walter Mixa mutatta be a katolikus szertartásnak megfelelő gyászmisét. A gyászszertartás végén elhangzott az osztrák császári himnusz és a Sachsen-Meininger hercegi ház dala is. Regina hercegnő temetési szertartásán a 97 esztendős Ottó trónörökös nem jelent meg. Portálunk tudni véli, hogy a trónörökösünk jelenleg is gyengélkedik és ezért nem tudott hitvese temetésén részt venni.

Ott volt a Starnbergi-tó környékén fekvő falu templomában Regina öt fia és két lánya is, családjuk kíséretében. Megjelentek továbbá a Csillagkereszt-rend (Hochadeliger-Sternkreuzorden) képviselői is, jellegzetes fekete köpenyükben, fejük csipkekendővel takarva. Regina ugyanis a rend védnökasszonya volt. A Szentatya, XVI. Benedek pápa részvétüzenetet küldött a családnak, hozzátartozóknak.


KÉPEK A TEMETÉSRŐL

 

 

 

 

 


További képek a temetésről, német nyelvű beszámolóval itt.

Hozzászólások