Erik von Kuehnelt-Leddihn

A neotomizmus és az autoritás problémája

szep
20
Erik von Kuehnelt-Leddihn művei közül a Szabadság vagy egyenlőség című könyv fordításának egy második részét közöljük ma, mely azonban több okból sem a mű második fejezete.
Posted By bercesa tovább

Jobb és bal

ápr
03
A gonosz legveszélyesebb fegyverei talán nem is a nyilvánvaló hazugságok, amelyeken a gondolkodó ember könnyedén átlát. Hanem azok, mikor a nyilvánvaló igazságok apró hazugságokkal keverednek. Ezek még a tiszta szívű embereket is gyakran megtéveszthetik. Így van ez a politikával is: napjainkra teljesen összekeveredett az, hogy mit is nevezünk bal- és jobboldalinak. Pártok, politikai csoportok teljesen önkényesen, öncélúan használják ezeket a fogalmakat megkeverve ezzel a sokszor még pallérozottabb elméket is.
Posted By bercesa tovább

Szabadság vagy egyenlőség (I. rész)

jan
10
Folytatjuk a Regnum! Portálon a kevésbé ismert politikai gondolkodók megismertetését.
Posted By bercesa tovább

Monarchia és háború (II. rész)

jún
06
A Regnum! folytatja a neves, meglehet idehaza egyáltalán nem ismert, konzervatív monarchista gondolkodó Erik Maria Ritter von Kuehnelt-Leddihn (1909-1999) írásainak a publikálását. A Monarchia és háború tanulmányának az előző része itt olvasható, Megadja Gábor biográfiát A demokrácia útja a zsarnoksághoz című írása elé írt.
Posted By SzVD tovább

Monarchia és háború (I. rész)

dec
25
A Regnum! folytatja a neves, meglehet idehaza egyáltalán nem ismert, konzervatív monarchista gondolkodó Erik Maria Ritter von Kuehnelt-Leddihn (1909-1999) írásainak a publikálását. A vállalkozás, hogy a szerző magyarul debütáljon igazi úttörő cselekedet a részünkről, de amire ennél is büszkébbek vagyunk az, az, hogy egy monarchista szellemi közösségi munka eredménye. Írta: Erik von Kuehnelt-Leddihn (1).
Posted By SzVD tovább

A demokrácia útja a zsarnoksághoz

okt
18
Erik Maria Ritter von Kuehnelt-Leddihn (1909-1999) filozófiai teljesítménye fordított arányban áll ismertségével. Gyökerei Ausztriáig vezetnek, és igazi közép-európai gondolkodóról van szó. Különleges kapcsolata van Magyarországgal, és a magyarokkal is: nem csupán azért, mert a tucatnyi nyelv mellett magyarul is beszélt, hanem mert itt szerezte meg PhD-fokozatát politikatudományból.
Posted By SzVD tovább

Időtlen monarchista a csordán kívül - Erik Maria Ritter von Kühnelt-Leddihn

nov
02
Többen fordultak hozzánk azzal az egyszerű és nagyon is érthető kérdéssel, hogy ha monarchista szerzőket akar olvasni, akkor kit ajánlok? Nehéz a kérdés, mert sok van, de azok nagyjából-egészéből nem magyar nyelven olvashatóak, ha mondjuk a világháború előttieket veszem sorba. Kicsit segítve ezen a kellemetlen helyzeten a továbbiakban elérkezettnek látom az időt, hogy a kedves magyar monarchisták megismerjék Erik Maria Ritter von Kühnelt-Leddihnt, osztrák arisztokrata monarchista gondolkodót és még inkább az ő munkásságát.
Posted By Petrus Augustinus tovább
Feliratkozás RSS - Erik von Kuehnelt-Leddihn csatornájára