Konzervativizmus

A szuverén mibenlétéről – másképpen

jan
21
XVI. Lajos király kivégzésének 225. évfordulójára
Posted By Petrus Augustinus tovább

A józanság politikája. Egedy Gergely az amerikai konzervatív gondolkodásról

dec
23
„A szabadságot akkor lehet megőrizni, ha olyannak vesszük az embereket amilyenek, és nem olyanoknak, amilyeneknek lenniük kellene.” (John Adams)
Posted By bercesa tovább

Nekünk királyság kell! – És kapitalizmus?

dec
28
Hans-Herman Hoppe egy német születésű filozófus-közgazdász, a libertarianizmus és az anarcho-kapitalizmus eszméinek egyik ma is élő kiemelt képviselője. 1949-ben született Németországban és nyugdíjba vonulása előtt a Nevadai Egyetemen, Las Vegasban dolgozott és tanított.
Posted By bercesa tovább

Konzervativizmus, jobboldaliság, monarchia

nov
18
Az alábbiakban a Regnum! Portál 5 éves évfordulójáról és a győztes magyar ellenforradalom 95. évfordulójáról megemlékező közönségtalálkozón Pető Zoltán szerkesztőnknek elhangzott előadásának írásos változatát tesszük közzé. A szombati közönségtalálkozó remek esélyt adott arra, hogy megvitassunk dolgokat, beszélgessünk a terveinkről és céljainkról. Ehhez is remek munícióval szolgált ez a rövid előadás, mint világnézeti alap, melyet most a Regnum! Portál olvasóközönsége elé tárunk, hogy azok is, akik nem tudtak jelen lenni, megismerhessék.
Posted By Petrus Augustinus tovább

Konzervatív szemmel - Részletek Gróf Dessewffy Aurél híres X. Y. Z. könyvéből

ápr
02
Az alábbi idézetek mindegyike Dessewffy Aurél gróf X. Y. Z. könyv című művéből való. A Világ című lapban megjelent írásainak fontosabbjait adták ki ebben a kötetben, még a szerző életében (1841). Dessewffy gróf konzervatív alapvetésű lapja a liberális reformellenzék egyik vezéralakjának, Kossuth Lajosnak és körének hírlapi munkásságát (Pesti Hírlap) szándékozott ellensúlyozni.
Posted By Petrus Augustinus tovább

Konzervativizmus és realizmus

már
11
Írta: Anthony Mario Ludovici.
Posted By Petrus Augustinus tovább

gróf Széchen Antal felszólalása az XXII. országos ülésen (1866)

feb
22
Szécsen Antal gr.: Mltgos főrendek! A legfelsőbb kir. leirat és a képviselőház fölirata, mely mai tanácskozásunk tárgyát képezi, ugyanazon kérdések körül forog, melyek ezen országgyűlés lefolyása alatt a mltgos főrendek figyelmét már hosszabban elfoglalták.
Posted By Petrus Augustinus tovább

A Kegyelmes, a Méltóságos, a Nagyságos és a Tekintetes

feb
03
Írta: Dr. Nagy Csaba Attila 1990 környékén találkoztam először a kérdéssel, amikor a falum, a községi tanácselnök elvtársból polgármester úrrá átvedlett megélhetési közszereplője, egy levelet írt a képviselő-testület tagjainak. Imigyen írta a megszólítást: Tisztelt Úrhölgy, Tisztelt Uram!
Posted By Petrus Augustinus tovább

Magyar konzervatívok beszámolói Klemens Wenzel Lothar von Metternich hercegről

jan
22
Metternich nem ellensége alkotmányunknak és nemzetiségünknek, sőt annak erős istápja volt. Ő volt az akkori osztrák államférfiak közt utolsó, igaz, józan barátja Magyarországnak. -*- SZÖGYÉNY-MARICH LÁSZLÓ BESZÁMOLÓJA-*-
Posted By Petrus Augustinus tovább

Sok minden, mi valaha létezett, eltűnt…

jan
11
J.R.R. Tolkien méltán világhírű műve, A Gyűrűk Ura meggyőződésem, hogy a fantasy műfaj alapkövének tekintett történet messze több, mint holmi kitalált mese és fantazmagória, a benne szereplő ideák és alapelvek révén a tradicionális világ egyik legsikerültebb és legélvezetesebb leírásával találkozhat az olvasó.
Posted By Petrus Augustinus tovább

Oldalak

Feliratkozás RSS - Konzervativizmus csatornájára